HTML

Smallpile

Friss topikok

  • WebTiger: @chazz: Igaz! Akit egyszer megcsapott egy Honda szele, az nehezen szabadul tőle. Te tudod, miért í... (2010.11.14. 18:07) Mazda
  • chazz: Ez gyönyörű bejegyzés.:) Amit nem sikerült leírni, majd remélem elmondod személyesen. robi (2010.09.03. 15:13) 2010. szeptember 1.
  • adathordozok.hu: HEJ HO-HEJ HO! :) Ági&Jani :) (2010.09.01. 23:44) Hanni - Esti mese

Linkblog

Közeleg a tél

2010.11.26. 08:23 WebTiger

Mivel a hétköznapom úgy alakult, a csütörtöki napon én mentem Hanniért az óvodába. Az óvódások kint voltak az udvaron, Hanni viszont fenn ebédelt. Magdi nénivel kettesben voltak, mert Léda beteg lett, ezért ő a héten nem volt. Meg kellett zabálni, ahogy a kis asztal mellett, a kis széken kanalazta a levesét.

Pattogatott kukorica leves volt. Igen, ez nem elírás. Ilyet sem evett még, de láthatóan nagyon ízlett neki. A kis jól fésült, okos fejecskéjével a tányér fölé hajolva, egészen nagylányosan evett. Nagyon aranyos volt. Magdi néni mindig szokott nekik külön sütni valamit. Most túrós rétest hozott, utána pedig kukoricát pattogtattak.

Magdi néni megdicsérte, mert a délelőtt már kétszer sikerült pisilni neki a WC-n, amit az óvodába nem árt, ha tud a gyermek. Úgy néz ki januártól Enikő néni csoportjába fog járni az óvódások közé. December 6.-a hétfőre esik, ezért azon a héten a keddi nap helyett, hétfőn kell Hannit vinni. Akkor fog jönni a Mikulás. Ez lesz Hanni első igazi Mikulása. Ezt ő még talán kevésbé, mi minden esetre nagyon várjuk.

Egyébként nap mint nap meglep minket az okos kis mondataival. Ezek többnyire oly nagyon szerethetőek is. Jól mutatja mennyire érzékeny és jó szívű teremtés. Anyukáját lefekvés előtt megsimogatja. Ilyenkor mondja is: ’Gyere anya, megsimogatlak!’. Az öltözködés, fürdés, lefekvés mostanában nehézkes. Erre különféle trükköket kell bevetni.

Tegnap este még a Pólus Centerbe is elmentünk, mert volt némi elintéznivalóm. Hanninak nagyon tetszett a korcsolyapálya. Kis srácok hokiztak és persze ezt Hanni is ki akarta próbálni. Azt hiszem ezzel még egy kicsit várunk, de hamarosan meg lehet próbálni a korcsolyát. Utána kinézett magának egy pénzbedobós lovat. Az ilyeneket eddig nem nagyon szerette, mert mindig megijedt, ha elindult. Ezt azonban most nagyon élvezte. Utána tettünk egy kört, néztük a kirakatokat. Visszafelé kapott egy Mikulásos mesekönyvet. Az eladó néni kezében meglátott egy fagyit és ez persze neki is rögtön kellett. Úgyhogy megkerestük a fagyi árust és kapott egy vaníliás-epres fagyit. Aztán hazaindultunk anya kocsijával, amiben finom eper illat terjengett. Este lefekvéskor elolvastuk a Mikulásos mesekönyvet és szép álmokat kívántunk egymásnak. Azt mondják ma este esni fog a hó. Kíváncsi vagyok, jó lenne egy kis téli hótakaró.

Szólj hozzá!

Címkék: család óvoda hanni

A bejegyzés trackback címe:

https://webtiger.blog.hu/api/trackback/id/tr272474095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása