HTML

Smallpile

Friss topikok

  • WebTiger: @chazz: Igaz! Akit egyszer megcsapott egy Honda szele, az nehezen szabadul tőle. Te tudod, miért í... (2010.11.14. 18:07) Mazda
  • chazz: Ez gyönyörű bejegyzés.:) Amit nem sikerült leírni, majd remélem elmondod személyesen. robi (2010.09.03. 15:13) 2010. szeptember 1.
  • adathordozok.hu: HEJ HO-HEJ HO! :) Ági&Jani :) (2010.09.01. 23:44) Hanni - Esti mese

Linkblog

A januári évkezdés

2011.01.10. 11:57 WebTiger

Régen írtam, most pótolom. A december mozgalmasan telt és ezt rövid összegzésként szeretném is leírni, néhány fényképpel megtámogatva. Ezt azonban egy másik, önálló bejegyzésbe kívánom megtenni.

2011 január a szokásos álmossággal indult. Nekünk mondjuk kivételesen volt, ami izgalmat okozzon az évkezdésben. Ez pedig az első teljes értékű hét az óvodában.

Eddig Hanni hetente kétszer járt és csak délelőtt. Január 3.-tól kezdve azonban minden nap jár rendes óvodai csoportba. Ez az első hét a beszoktatás időszaka volt és még lesz egy darabig. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az első napokban csak délig volt ott, az ebéd utáni alvásig. Ez tartott csütörtökig. Aznap, azaz január 6.-án volt az első nap, amikor ebéd után ott is aludt. Betti alvás után ment érte, csakúgy, mint pénteken. Összességében minden sokkal jobban alakult a vártnál.

Az óvónők: Enikő és Zsani néni. Enikő egy nagyon határozott, karakteres, de nagyon kedves hölgy, akit a legtöbben külön is dicsérnek a Brumi oviban. Ez nagyon jó, mert Hanni mellé határozottan ilyen óvónénit képzeltünk el. Mellette Zsani néni az az igazi, kedves, kis törékeny teremtés, aki nagyon jól kiegészíti Enikőt.

A beszoktatást Magdi néni is segítette az első napokban. Ennek igazán örültünk, mert Hanni nagyon ragaszkodik hozzá és így nekünk külön nem kellett ott lennünk. Ha bármi gond lett volna (de nem volt), abban Magdi néni tudott volna segíteni. Remélem Magdi nénit még látjuk és időnként meglátogatja Hannit, mert nagyon szeretjük!

Az ott alvás teljesen probléma mentesen alakult. Mind az elalvásnak, mind az ébredésnek külön kis rituáléja van, ami a rendszerességre szoktatja a gyerekeket. Persze az ébredés után, amikor meglátta az anyukáját, Hanni már másképpen viselkedett. Onnantól kezdve már nemigen lehetett volna őt visszaadni a csoportba.

A héten tehát innen folytatjuk, most már azonban a délutáni alvás utáni uzsonnát is rendesen ott fogja eltölteni.

A jele amúgy a dupla lufi lett. Több versikét, mondókát is tanultak, amit otthon szívesen mondogat. Ez már olyan kisiskolás, ami nekem olyan szokatlan, de nagyon jó érzés.

Töröm, töröm a mákot

Sütök vele kalácsot

Meeeegvajazom (itt megsimogatja az arcát, akinek mondja)

Meeegzsírozom (itt szintén)

Mégis, mégis neked adom

Boldog Új Évet Jó Barátom


 

Szólj hozzá!

Címkék: család óvoda hanni

A bejegyzés trackback címe:

https://webtiger.blog.hu/api/trackback/id/tr742573783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása