HTML

Smallpile

Friss topikok

  • WebTiger: @chazz: Igaz! Akit egyszer megcsapott egy Honda szele, az nehezen szabadul tőle. Te tudod, miért í... (2010.11.14. 18:07) Mazda
  • chazz: Ez gyönyörű bejegyzés.:) Amit nem sikerült leírni, majd remélem elmondod személyesen. robi (2010.09.03. 15:13) 2010. szeptember 1.
  • adathordozok.hu: HEJ HO-HEJ HO! :) Ági&Jani :) (2010.09.01. 23:44) Hanni - Esti mese

Linkblog

Pisztrángozás Dunabogdányban

2010.11.01. 08:13 WebTiger

Az ősz mindig meghozza a kedvet egy kis dunakanyari sétához. Igaz, ezennel csak Dunabogdányig mentünk el, Szentendre érintésével. Utunk célja a dunabogdányi Siesta pisztrángos volt. Szerencsések az itteniek, mert nem kell a Szalajka völgyig elzarándokolni, ha finom pisztrángot akarnak enni.

A gasztronómusok jó része szerint az ország legjobb pisztrángosa áll ebben az út menti „fogadóban”. Ránézésre a hely semmi különös. Benn már kellemes légkör fogad, de senki ne számítson komoly asztalterítésre. Ide mindenki egy valami miatt jár: a sült pisztráng, amit többféleképpen elkészítve is lehet fogyasztani. A klasszikus natúr és kakukkfüves mellett van diós, mandulás, szarvasgombás, házi pesztós és még hasonló, halakhoz nagyon jól passzoló ízesítés.

A halat salátával vagy hasábbal lehet kérni, esetleg mindkettővel együtt. Ebben már nincs semmi különlegesség, gondolhatná az ember. A salátán azonban egy olyan finom, lazacszínű öntet található, ami az itt kínált pisztránghoz egyenes fenségesen harmonizál.

Tavasszal találkozhattunk a tulajjal, aki sajnos nem volt hajlandó elárulni a receptúrát. Mi időnként próbáljuk megfejteni. Eddig jutottunk el, ami közel biztos összetevő: só, bors, cukor, dijoni mustár, majonéz, olivaolaj, fokhagyma … és még talán rozmaring, kis kakukkfő…a többit nem tudjuk (egyelőre)!

A halat helyben, a kinti kis szabadtéri pulton sütik. A hely egész évben, télen-nyáron várja a vendégeket!

Rövid beszélgetés a pisztrángos emberrel itt olvasható.

Szólj hozzá!

Címkék: pisztráng gasztronómia siesta dunabogdány

A bejegyzés trackback címe:

https://webtiger.blog.hu/api/trackback/id/tr712412882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása