HTML

Smallpile

Friss topikok

  • WebTiger: @chazz: Igaz! Akit egyszer megcsapott egy Honda szele, az nehezen szabadul tőle. Te tudod, miért í... (2010.11.14. 18:07) Mazda
  • chazz: Ez gyönyörű bejegyzés.:) Amit nem sikerült leírni, majd remélem elmondod személyesen. robi (2010.09.03. 15:13) 2010. szeptember 1.
  • adathordozok.hu: HEJ HO-HEJ HO! :) Ági&Jani :) (2010.09.01. 23:44) Hanni - Esti mese

Linkblog

2011.04.08 - World Carnage Tour

2011.01.25. 22:35 WebTiger

A minap megvettem az április 8.-i Slayer, Megadeth koncertre a jegyeket. A 2011-es turné a ’World Carnage’ címre hallgat, ami magyarul nemes egyszerűséggel ’Világi mészárlást’ jelent.

Engem elsősorban a Slayer érdekel, akik az egyik kedvenc zenekarom és most lesz alkalmam oly sok idő után személyesen is látni őket. Ha jól számolom, 25 esztendeje várok erre a pillanatra.

(Dave Mustaine alakulatát a kilencvenes évek előtt volt alkalmam látni a Metallica előzenekaraként és nagyon meggyőzőek. ’Előzenekarnak’ itt is tökéletesek lesznekJ)

A Slayert 1981-ben alapította a két gitáros Jeff Hanneman és Kerry King. 1985-ben megjelent albumukat, a Hell Awaits-t, majd az ezt követő Reign in Blood korongot a thrash metál legfontosabb hatásaként tartják számon, de több albumuk is újradefiniálta a metál fogalmát.

A Reign albumuk a mai napig vállvetve küzd a Metallica, Muster of Puppets albumával, a világ legjobb trash albuma címért.

Azt hiszem nem túlzok, hogy aki szereti a metál zenét, az legalább hallott a Slayer-ről. Ez sajnos nagyon kevés, őket hallani kell és érdemes felkészülni. A Slayer olyan karakteresen ötvözi mindazt az eszenciát – a mai napig! – ami miatt ezt a zenét annyira lehet szeretni, mint rajtuk kívül nagyon kevesen. Rengeteg mendemonda keringett a tagok aberráltságáról és a zenekar ördögi mivoltáról. Nos, mára ez már szerencsére kitisztult. Az igazság az, hogy ők olyan időkben kezdték ezt el, amikor a zene volt a lényeg és a megkreált sztárok ebben a műfajban nem léteztek. Ezt a hozzáállásukat a mai napig őszintén megőrizték és ez harminc esztendő után tiszteletreméltó. Mindenkinek figyelmébe ajánlom a Slayer könyvet, ami sok mindent rendbe tesz a zavaros gondolatokban a banda körül. Én olvastam és ezek alapján egyet tudok biztosan állítani: az egyedüli dolog, amit velük kapcsolatban érdemes komolyan venni az az, hogy ők a világ legkeményebb zenekara!

A koncertre beújítottam egy vadi új polót is, ime:

Szólj hozzá!

Címkék: zene metál slayer megadeth

A bejegyzés trackback címe:

https://webtiger.blog.hu/api/trackback/id/tr552613737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása