(A cikk ismeretlen szerző fordításából készült)
1919-ben, amikor az influenzajárvány megölt 40 millió embert (az USA-ban), volt egy orvos, aki sok farmert meglátogatott, hogy megpróbáljon segíteni a járvány elterjedésében. Egyszer egy családhoz érkezett és csodálkozott, hogy mindenki egészséges. A feleség közölte, hogy egy edényben hámozatlan hagymát tartanak a szobában. Az orvos nem akarta elhinni és kérte, hogy megvizsgálhassa a hagymát egy mikroszkóppal. A hagymában megtalálta az influenza vírust. Szemmel láthatóan a hagyma bevonzotta a mikrobákat, így tartva a családot egészségesen.
A cikk írója hallott egy történetet a fodrászától. Néhány éve az alkalmazottai és sok vendége influenzások voltak. A következő évben több edényben hagymát helyezett el különböző helyekre az üzletben. Meglepetésére senki nem betegedett meg az alkalmazottai közül.
Egy másik eset: egy illetőnek tüdőgyulladása volt. A doktor a hagyma mindkét végét levágta, majd az egyik végét felszúrta egy villára, majd a villa nyelét beállította egy vázába és a beteg páciens mellé helyezte az éjszakára. Reggelre a hagyma fekete lett a mikrobáktól. A cikk írója is kipróbálta ilyen esetben a hagymát és utána sokkal jobban érezte magát.
A megmaradt szeletelt nyers hagyma mérgező!
Vagy süssük le azonnal, vagy dobjuk ki. A szendvicsbe rakott hagyma is másnap veszélyes. A fenti sikk szerint a megmaradt hagyma bevonzza a mikrobákat még egy éjszaka alatt is és másnap elkészítve nagyon mérgező lehet a mikrobák toxinjai miatt: gyomorrontást, epegyulladást és ételmérgezést okozhat.
A romlott majonézes, hagymás krumpli a legritkábban a majonéztől romlott!