HTML

Smallpile

Friss topikok

  • WebTiger: @chazz: Igaz! Akit egyszer megcsapott egy Honda szele, az nehezen szabadul tőle. Te tudod, miért í... (2010.11.14. 18:07) Mazda
  • chazz: Ez gyönyörű bejegyzés.:) Amit nem sikerült leírni, majd remélem elmondod személyesen. robi (2010.09.03. 15:13) 2010. szeptember 1.
  • adathordozok.hu: HEJ HO-HEJ HO! :) Ági&Jani :) (2010.09.01. 23:44) Hanni - Esti mese

Linkblog

Mazda

2010.11.09. 14:20 WebTiger

Nemrég sikerült átvenni Betti autóját. Eredetileg Honda Jazz-ben gondolkodtunk, de aztán több hasonló kategóriájú autót is megnéztünk. Egész véletlenül jött szóba a Mazda 3-as. Ez a kis autó mindig is tetszett, de aprólékosan soha nem vettük szemügyre. Azt kell, mondjam nagyon pofásan kialakított kis kocsi.

Egy kocsi külsejéről szerintem viszonlyag hamar lehet dönteni. Alapvetően gyorsan meg lehet az embernek az a benyomása, hogy tetszik vagy sem (persze az apró részletek sokszor később nyernek tetszést vagy épp ellenkezőleg, nem tetszést.)

A belseje számomra mindig sokkal nehezebben megfogható volt. Kevés az amelyik első látásra, minden részletében makulátlan. Sokszor az első pillantásra szokatlan vagy idegen formák, a sokadik szemrevételezés után kezdenek teljesen rendbe lenni. Azon kívül belül anyagok vannak, aminek nagyon fontos szerepe van az összhatás kialakításában. Ezeket meg kell érinteni, simítani, hogy megértsük jelentésüket.

Nyilván egy kisebb, alacsonyabb árkategóriájú autónál a fenti analizálás sokkal egyszerűbb feladat, mint egy 5-ös BMW-nél. Bár megállapítható, hogy a kis autók területén is történt egy minőségi változás, mondjuk a tíz évvel ezelőtti konstrukciókhoz képest.

A lényeg a lényeg: ha autót veszel, nem árt kicsit (vagy jobban) szerelmesnek lenned belé. Ha ez az érzés megvan, akkor jó vételt csinálsz és nem fogsz csalódni benne.

Ez a mi kis Mazdánk ilyen érzést váltott ki mindkettőnkből. A műszaki paraméterek rendben voltak, az eladó is szimpatikus volt, nem az az átrázós fajta. Még a hely, ahol az autót szemrevételeztük is különösen jó jelnek bizonyult (Szobránc köz). Ráadásul a nap, amikor az adásvétel megtörtént (2010.10.29), a buddhista felfogás szerint az egyetemes vonzás napja (ezt most nem pontosan idéztem), amikor is a jó (és rossz) kívánságok hatványozott energiával fognak ránk „visszahullani”. Bizony az embernek ilyenkor az ilyen jelzésekre is alkalmassá kell tennie az antennáit.

A lényeg, hogy sikerült. Megvan! Nagyon szeretjük!

Az első hétvégén kirándulást is tettünk vele Szentendrére és Dunabogdányba. Az erről készült képeket itt meg is mutatjuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 komment

Címkék: kocsi mazda betti

A bejegyzés trackback címe:

https://webtiger.blog.hu/api/trackback/id/tr22436007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chazz 2010.11.14. 13:15:40

Majd megyek kipróbálni! Gratulálok! Visszavonhatatlanul japán autó fan-ok lettetek!:)

WebTiger 2010.11.14. 18:07:39

@chazz: Igaz! Akit egyszer megcsapott egy Honda szele, az nehezen szabadul tőle. Te tudod, miért írom én ezt, most egy Mazda-s bejegyzésre.
Betti mai napig nézegeti a Hondát és mondogatja, még mindig milyen "dögös" alakja van.
süti beállítások módosítása