HTML

Smallpile

Friss topikok

  • WebTiger: @chazz: Igaz! Akit egyszer megcsapott egy Honda szele, az nehezen szabadul tőle. Te tudod, miért í... (2010.11.14. 18:07) Mazda
  • chazz: Ez gyönyörű bejegyzés.:) Amit nem sikerült leírni, majd remélem elmondod személyesen. robi (2010.09.03. 15:13) 2010. szeptember 1.
  • adathordozok.hu: HEJ HO-HEJ HO! :) Ági&Jani :) (2010.09.01. 23:44) Hanni - Esti mese

Linkblog

BassTiger - Dave Lombardo

2010.09.04. 21:07 WebTiger

Egy dobosról szeretnék írni, aki nekem közel 25 éve különleges helyet foglal el az életemben. Dave Lombardoról (Slayer) van szó, aki számomra a metál zene legjobb dobosa. Ha valaki nem ismeri ezt a fajta zenét, de kicsit érezni és érteni akarja, miről szól, bátran ajánlom Lombardo valamelyik tételét.

Tom Araya-val a tökéletes ritmusszekció megtestesítői, akikhez azontúl, hogy metronómot lehet igazítani, pontosan azt az ősi, vadállati, elemi ösztönökből táplálkozó erőt adják a zenében, amit hallgatni nagyon, nagyon jó. Lombardo pályafutása messze nem a Slayerből áll, bár kétségtelen, hogy a Slayer zenéje az, amiben kiteljesedik egyedülálló tehetsége.

Az általa kialakított technikák és stílusok a dobos iskolák tételei a mestervizsgák során.

Rövid (1:46 perc) összefoglalásnak ajánlom ezt a linket.

 

Nagy hangerővel ajánlom hallgatni az Angel of Death dalt, a Slayer Reign in Blood albumáról. Ez egy eszement dal, aminek a szövegét csak erős idegzetűek fordítsák. Az amit ebben a dalban Araya (Az Énekes) és Lombardo (A Dobos) letesznek az asztalra, olyan amire kevés példa van ebben a műfajban. A dal bemutatása megér egy külön bejegyzést.

     

Szólj hozzá!

Címkék: zene dave slayer lombardo basstiger

A bejegyzés trackback címe:

https://webtiger.blog.hu/api/trackback/id/tr412271874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása